Genom en anteckning på sin telefon hotade den 30-årige mannen till sig receptbelagd medicin på ett apotek i Karlskrona. Nu åtalas han. Foto: Polisens förundersökning/Hasse Holmberg/TT

Apoteksrånare åtalas – hotade till sig ADHD-medicin

Uppdaterad
Publicerad

Mannen mådde dåligt och säger att han hörde röster som sa åt honom att råna ett apotek. Beväpnad med hammare kom han över narkotikaklassad ADHD-medicin, innan han greps i apotekets personalutrymme.

Mannen, som är i 30-årsåldern, gick in på ett apotek i Vedeby i Karlskrona i början av oktober. Där visade han sin mobiltelefon, där han skrivit bland annat att det är ett rån och att personalen skulle ”ta det lugnt och låtsas som ingenting pågår”.

Han hotade även med våld och skrev att han var beväpnad med såväl hammare som kniv.

Greps med hammare

Personalen lämnade över den narkotikaklassade medicinen, och mannen greps senare i apotekets personalutrymme efter att han stängts in där. I mannens väska hittades en hammare.

Nu åtalas mannen för rån. I förhör säger han att han mått dåligt en längre period, och att han hört röster som sagt åt honom att råna apoteket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.