Fyra båtmotorer som misstänks vara stulna hittas i en lastbil som skulle lämna Sverige med färjan från Karlshamn. Foto: Kustbevakningen

Aspiranter hittade stulna båtmotorer

Uppdaterad
Publicerad

Under en kontroll av lastbilar på väg att lämna Karlshamn med färja upptäckte Kustbevakningens aspiranter fyra båtmotorer som misstänks vara stulna.

Upptäcken gjordes i onsdags av Kustbevakningens aspiranter som tillsammans med sina handledaren var ute på praktik för att lära sig om tillsyn av lastsäkring och farligt gods.

Aspiranterna skulle genomföra en farligt godskontroll på en lastbil med 20 ton etanol, då de upptäckte fyra båtmotorer inklämda bland det farliga godset, skriver Kustbevakningen i ett pressmeddelande

De lyckades spåra ägaren till en av motorerna som bekräftade att motorn stulits. Polis tillkallades och chauffören fick följa med till polisstationen för vidare förhör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.