Paret ska flera gånger ha försökt ta sig in i lägenheten efter att de blivit avhysta. Foto: Polisens förundersökning

Åtal: Man i Karlskrona planerade att mörda hyresvärd

Publicerad

En man beväpnad med armeringsjärn, kniv och sax hotade en hyresvärd i Karlskrona efter att ha blivit avhyst från en bostad.

Nu åtalas mannen för förberedelse till mord.

Det var i april som en hyresvärd i Karlskrona upptäckte att två personer, en man och en kvinna, olovligen bosatt sig i en lägenhet och bytt lås på dörren. Med hjälp av polis avhystes paret, men problemen fortsatte.

Vid flera tillfällen fick polisen kallas till lägenheten då paret på olika sätt ska ha försökt ta sig in i bostaden igen. Mannen ska bland annat ha brutit sig in genom att slå sönder dörren till lägenheten med en hammare.

Hade armeringsjärn

Paret har även varit hotfulla mot hyresvärden, enligt åtalet. Mannen ska ha uttryckt att han skulle döda hyresvärden och att han kände till dennes hemadress.

Hyresvärden träffade också på den åtalade mannen i närheten av lägenheten, som då beväpnat sig med ett cirka 50 centimeter långt armeringsjärn, en kniv och en sax. Mannen agerade hotfullt och enligt åklagaren har han haft uppsåt att döda hyresvärden.

– Jag är orolig över mitt liv, säger hyresvärden i förhör.

Nu åtalas mannen som är i 30-års åldern för en rad brott, bland annat förberedelse till mord, olaga intrång, olaga hot och skadegörelse. Mannen förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.