Den här laserpekaren påträffades på den nu åtalade 15-åringen. Foto: Polisen

Åtal: Sköt med grön laser på bilister

Uppdaterad
Publicerad

När bilen passerade Hoglands park träffades föraren plötsligt av grön laser i ansiktet. En stund senare kunde polisen identifiera laserskytten, som nu åtalas för försök till misshandel.

Det var en kväll i augusti i år som en bilist med passagerare svängde in på Parkgatan vid Hoglands park i centrala Karlskrona. Plötsligt fylldes hela förararsätet av grön laser och föraren såg att en yngre man riktade en så kallad laserpekare mot fordonet.

– Jag såg de där blinkande gröna prickarna blinkade kvällen, men det slutade efter natten, berättar den drabbade i förhör.

Gärningspersonen, en 15-årig pojke, kunde snabbt spåras och när polisen stoppade 15-åringen på Pottholmen hade han en grön laserpekare i fickan.

– Jag har köpt den i Frankrike av en man som sa att den var laglig, uppgav han först för polisen – en uppgift han i senare förhör dementerade.

Nu åtalas 15-åringen för försök till misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.