Foto: Johan Nilsson/TT

Åtal: våldtog barn på campingplats – filmade övergreppen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern åtalas nu för flera fall av grov våldtäkt mot barn och sexuellt övergrepp, bland annat på en camping i länet. Mannen ska enligt åtalet också ha filmat sina övergrepp.

Mannen i 30-årsåldern är från Skåne och åtalas nu vid Blekinge tingsrätt på en rad punkter som rör grov våldtäkt mot barn och sexuella övergrepp. Mannen åtalas också för nio fall av grovt barnpornografibrott efter att han filmat sina övergrepp.

Övergreppen ska bland annat ha skett under sommaren på en camping i Blekinge, samt flera fall i Älmhult i Småland.

– Vi har mått jävligt dåligt av det här, både jag och min personal. För en campingägare är det rena mardrömmen. Personalen grät och bröt ihop när polisen kom hit och vi fick veta vad som hänt, säger campingägaren till SVT.

Fotograferade duschande kvinnor

Totalt handlar det om fyra fall av grov våldtäkt mot barn som mannen är misstänkt för. Han misstänks även för grovt sexuellt övergrepp mot barn i lika många fall.

Mannen åtalas också för kränkande fotografering då han ska ha fotat tre kvinnor inne i en dusch på samma camping.

– Han gick alltid omkring med sin telefon i handen och jag reagerade över det. Ändå hade jag aldrig kunnat föreställa mig hur illa det var. Det här är mycket värre än vad jag trodde, säger campingägaren.

Mannen medger det inträffade men uppger i förhör att han varken kan erkänna eller förneka brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.