Kreationer av återvunnet material kommer visas i Hoglands park under Live Green-festivalen. Foto: SVT

Skräp blir mode på catwalken

Uppdaterad
Publicerad

Gammalt läder, toarullar och hönsnät får nytt liv som nytänkade klädesplagg på en modevisning där temat är återvunnet material.

– Syftet är att lära folk att ta det vi redan har istället för att massproducera eftersom våra tillgångar är begränsade, säger Sandra Penzo projektledare.

Under skärgårdsfesten i Karlskrona hålls även Live Green, en hållbarhetsfestival i Hoglands park. Recycling Fashion show är en återkommande punkt under festivalen där kreationer gjorda av återvunnet material att visas. Det kan vara kläder gjorda av spill-läder från en möbeltillverkare eller kreationer gjorda av tomma toalettpappersrullar.

– Man kan skapa så mycket av saker som man redan har eller av sådant som det inte var tänkt att användas till just detta, säger Sandra Penzo projektledare.

Se några av kreationerna i videoklippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.