Hör Nättraby AIS ordförande Hanna Frisesdal berätta om varför hon är besvikna på kommunen. Foto: SVT/Lucas Sjögren

Ny hyra i gymnastikhallen – 1100 procent dyrare än tidigare

Publicerad

Från 43 kronor i timmen till 477 kronor till timmen.

Det är hyreshöjningen för flera gymnastikklubbar som vill träna i den nya gymnastikhallen på Rosenholmsområdet i Karlskrona.

Nättraby AIS anser sig inte ha råd och lämnar nu hallen.

Anledningen till fördyringen är att efter att kommunen renoverade hallen så köptes redskapen in av Karlskrona GF med bidrag från bland annat Allmänna Arvsfonden.

För att kunna hålla redskapen i gott skick och sköta hallen tar Karlskrona GF ut en avgift av övriga klubbar som tränar i hallen.

– I alla andra hallar i kommunen betalar vi 43 kronor i timmen. Här tvingas vi betala 477 kronor i timmen, jag tycker det är orimligt, säger Hanna Frisesdal, ordförande i Nättraby AIS.

Kommunen borde stått för både hallen och redskapen

Hon menar att det inte är en bra lösning att kommunen bara bekostat det yttre av hallen och överlåtit nyttjandet till en gymnastikförening.

– Kommunen borde inte ha skrivit det här avtalet. Man borde stått för både hallen och redskapen och hyrt ut den som alla andra hallar i kommunen, säger hon.

Har inte råd att vara kvar

På grund av den högre avgiften anser sig Nättraby AIS inte ha råd att träna i den nya hallen.

– Då skulle vi tvingas höja träningsavgifterna för våra medlemmar och det vill vi inte. Därför kommer vi i fortsättningen inte att träna i den nya hallen, säger Hanna Frisesdal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.