I 55-åringens ryggsäck hittade polisen närmare ett halvt kilo amfetamin. Foto: Polisen

Avslöjad med knarklager i ryggsäcken – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

När polisen stoppade 55-åringen bar han en väska med ett halvt kilo amfetamin – och flera narkotikaklassade tabletter. I dag åtalades mannen, som suttit häktad sedan i början av oktober.

55-åringen, sedan tidigare känd av polisen för just narkotikabrottslighet, tros ha skaffat drogerna för att sälja dem vidare.  Den aktuella dagen skuggades han, under en tågresa från Stockholm till Karlskrona, av polisens spanare. När han kom till Bergåsa station stoppades han och visiterades. Polisen fann då närmare ett halvt kilo amfetamin i 55-åringens ryggsäck – starkt koncentrerad narkotika som polisen misstänker att mannen skulle spä ut för att få en större mängd att sälja vidare.

Mannen åtalas nu för grovt narkotikabrott, men säger i förhör att han inte vet hur amfetaminet hamnat i ryggsäcken.

– Någon kan ha lagt dit det medan jag var på tågtoaletten, är en av hans förklaringar.

Vid en husrannasakan i den bostad där 55-åringen vid tillfället bodde hittade polisen ytterligare narkotika, samt förpackningspåsar och en våg.

Huset disponeras av en kvinna i 50-årsåldern, som också hon åtalades i dag. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.