”Bagarn” tar farväl av fansen

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagskvällen gör Mjällby AIF:s reslige mittback Patrik ”Bagarn” Rosengren sitt sista framträdande på Strandvallen i Hällevik. Efter sexton säsonger i klubben är det nu dags för allsvenskans äldsta spelare att ta farväl av Mjällbysupportrarna.

Patrik ”Bagarn” Rosengren kliver ut genom spelargången dagen innan Mjällbys sista hemmamatch för säsongen. Det var här det en gång började. Som 19-åring stegade Patrik Rosengren för första gången in på Strandvallens gräs i Mjällbytröjan. Tjugotre säsonger senare är det dags för 41-åringen att avsluta en lång fotbollskarriär.

– Det är klart att man har tänkt på det, man har förberett sig ett tag. Det är svårt att säga hur känslorna kommer att vara i morgon men just för tillfället känns det helt okej, säger ”Bagarn”.

Lite smolk i bägaren blir det då ”Bagarn” på grund av en knäskada troligtvis inleder på bänken och eventuellt endast gör ett kortare inhopp i slutet av matchen.

En som har följt Patrik Rosengren under sina år i Mjällby är den nuvarande sportchefen Thomas Andersson Borstam som spelade ihop med Patrik under ungdomsåren

– Patrik han var en giftig forward när vi växte upp. Vi spelade forwards tillsammans från det att vi började spela fotboll till i princip juniorlagsåldern, där Patrik blev omskolad till försvarsspelare, säger Andersson Borstam.

2002 bytte Patrik Rosengren Superettan och Mjällby mot Allsvenska Kalmar FF. Där blev det sju säsonger med ett SM-guld som topp. Det är också guldet med Kalmar som ”Bagarn” rankar som den största höjdpunkten i sin karriär.

– SM-guldet absolut när vi blev hyllade på stortorget. Det var en otrolig känsla när 8-10 000 på torget skrek en namn. Det var härliga känslor, säger ”Bagarn”

Året därpå blev det en lyckad återkomst i den gulsvarta tröjan. Mjällbys tog efter 25 års väntan klivet upp till Allsvenskan igen.

– Det var en mäktig känsla när vi lirade mot Landskrona hemma och det blev klart. Sen när vi blev firade på stortorget efter säsongen, det var härliga känslor och härliga minnesbilder.

Patrik Rosengren utesluter inte en fortsatt karriär inom fotbollen. Det blir dock inte som spelare. Efter 525 matcher för Mjällby och Kalmar i Superettan och Allsvenskan står ”Bagarn” inte på planen nästa säsong.

– Med den höga nivån och höga kvalité som Patrik har skulle han ha kunnat spela ett par år till, säger Andersson Borstam.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.