Polisen vädjar i ett inlägg, till ungdomar att sköta sig efter flera fall av skadegörelse och avföring på en parkering i Karlskrona. Foto: Skärmdump/polisens facebooksida

Bajs och spyor på parkeringar i Karlskrona – stökiga ungdomar oroar polisen

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tiden har det varit oroligt kring snabbmatsställen och bensinmackar i Vedeby i Karlskrona. Flera ungdomar ses på parkeringen för att festa, men nu vädjar polisen till deras föräldrar. Klotter, bajs och spyor på platsen gör att polisen fått nog.

I polisens sociala medier skriver man i ett inlägg en vädjan till ungdomar som brukar vistas i området samt deras vårdnadshavare.

”Till er som vet att era ungdomar är ute och rör sig om kvällarna. Oavsett var, besök dem, se vilken miljö de befinner sig i. Ta kontakt med kompisarnas vårdnadshavare och prata med ungdomarna om det som händer”, skriver polisen i Karlskrona på sin facebooksida.

Bajs och spyor

Vidare i inlägget listas flera punkter: Skadegörelse i form av klotter, nedskräpning och dessutom flera ungdomar som ska ha bajsat och spytt på parkeringen. Enligt polisen ska ungdomarna som vistats där varit kraftigt berusade och betett sig illa mot både personal och besökare. Det ska ha spelats hög musik så att boende i närheten inte kunnat sova.

Då aktörer får lägga mycket tid och pengar på att åtgärda, vädjar polisen till ungdomarna att sköta sig bättre.

”Vi får ofta höra från er att ni saknar en plats att vara på. Vi vill förtydliga att allmänna platser är för alla och även er. Men när beteende och ordning inte sköts så måste polisen agera för att upprätthålla den allmänna ordningen”, skriver polisen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.