Om Ronneby kommun stänger Lugnevi isarena för att spara el är framtiden oviss för Fredriksbergs BK. Foto: TT

Bandyförening i fara om isarenan stänger

Publicerad

På tisdagen tar kommunstyrelsen i Ronneby beslut om elbesparingar. Att stänga Lugnevi isarena är ett av förslagen, som Fredriksbergs BK var inbjudna till ett informationsmöte om på måndagskvällen.

Ronneby kommun planerar att spara på elen. Beslut väntas under kommunstyrelsens möte, som börjar klockan nio på tisdagen.

Ett av förslagen, som Blekingesport rapporterat om, är att stänga den konstfrusna bandybanan Lugnevi i vinter.

– Jag är orolig. Vi är inte säkra på att vår förening finns kvar nästa höst om vi inte får tillgång till någon is, säger Andreas Bergman, styrelseledamot i Fredriksbergs BK.

Tillsammans med andra representanter för Fredriksbergs BK var han inbjuden till ett möte med politiker och tjänstemän från Ronneby kommun på måndagskvällen och fick förslaget presenterat för sig.

– Vi förstår att det är ett bekymmersamt läge, men vi har ett antal förslag för att kapa topparna av energibehovet och hålla igång Lugnevi, som är väldigt betydelsefull. Allmänheten är största användaren, skolungdomar näst största och vår bandyförening är tredje största, säger Andreas Bergman inför tisdagens beslut i kommunstyrelsen om elbesparingarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.