Två män är gripna misstänkta för ett rån mot en bank på Södergatan i Sölvesborg. Foto: Jens Christian

Bankrån på Södergatan i Sölvesborg

Uppdaterad
Publicerad

Två män är gripna misstänkta för ett rån mot en bank på Södergatan i Sölvesborg. Det var vid lunchtid på måndagen som de två maskerade rånarna hotade personal med pistol och tvingade till sig pengar. Kort därefter hittades deras flyktfordon brinnande.

Larmet om rånet kom vid 12.03 på måndagen.

Två maskerade rånare ska ha hotat bankens personal med pistol och tvingade till sig kontanter. I nuläget är det oklart hur mycket pengar som rånarna fick med sig.

Brinnande flyktfordon

Duon ska ha lämnat platsen på moped eller motorcykel av scootermodell. Kort därefter hittades flyktfordonet brinnande på Rundgatan i Sölvesborg, som nu är avspärrad.

– Vi arbetar fortfarande på platsen, säger Jimmy Modin.

Duon ska ha lämnat platsen på moped eller motorcykel av scootermodell. Kort därefter hittades flyktfordonet brinnande på Rundgatan i Sölvesborg, som nu är avspärrad. Foto: Jens Christian

Två gripna

– I närområdet har vi också anträffat två personer som är misstänkta för det här rånet, säger Jimmy Modin, informatör vid polisen region syd.

Den ena mannen är i 35-årsåldern och den andra i 20-årsåldern. Båda är nu gripna misstänka för rånet. Polisen kan i nuläget inte utesluta att ytterligare personer varit inblandade.

Ingen person uppges ha kommit till fysisk skada i samband med rånet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.