Arkivbild. Foto: Malin Eirefelt/SVT

Stor sökinsats efter båtbrand utanför Karlshamn

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på söndagsmorgonen upptäcktes en båt som stod i öppna lågor i vattnet utanför Kolleviks hamn i Karlshamn. Båten hade kvällen innan legat förtöjd i Karlshamn och använts av ett bröllopssällskap.

SOS fick samtal från minst två olika inringare om båten vid 04.30 på söndagen lämnade Kolleviks hamn utanför Karlshamn.

– Man hade hört att en båt hade lämnat Kollevik, och sen så hade det låtit som något slags motorproblem. Sen har man sett öppna lågor utifrån en båt på havet, berättar Ann-Sophie Jakobsson, vakthavande befäl på räddningstjänsten västra Blekinge.

Båten, som är cirka 8-9 meter lång och av en öppen modell, stod i öppen låga när räddningstjänsten kom ut till platsen. Eftersom båten var ute på statligt vatten kopplades även sjöräddningen in. Även polis kallades till hamnen.

Ingen person hittad

Inga personer återfanns på eller i anslutning till den brinnande båten och därför genomförde man eftersök både i vattnet och på land runt omkring området. Men ingen person har ännu hittats.

– Räddningstjänsten har sökt av under några timmar men inte hittat någon, så vi gör bedömningen att ingen ska ha varit där, säger Bo Olsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Båten, som totalförstördes i branden, bogserades in till Kolleviks hamn där räddningstjänsten även gjorde viss eftersläckning.

– Det vi vet är att någon har stulit båten och på något sätt fått ut den i vattnet. I nuläget är det rubricerat som skadegörelse, men vi får se om det tillkommer andra brottsrubriceringar.

”Ett mysterium”

Räddningstjänsten har lyckats få kontakt med ägaren till båten som uppger att den legat förtöjd inne i Karlshamn och hyrts ut kvällen innan till ett bröllopsfölje som skulle transporteras med båt.

– Detta var ett mysterium för honom också. Han hade förtöjt båten igår kväll och nu var den borta, säger Ann-Sophie Jakobsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer