Flera trafikolyckor inträffade i Blekinge under dagen till följd av det besvärliga vädret. Foto: Bengt Haellquist

Flera trafikolyckor och inställd båttrafik på grund av oväder

Uppdaterad
Publicerad

Det snöar kraftigt över landets sydöstra delar och längs hela Östersjökusten väntas snö på tisdagen. I kombination med tidvis hårda vindbyar kan det innebära problem på vägarna och under förmiddagen har flera trafikolyckor i Blekinge inträffat.

Trafikverket varnar för att det i kombination med tidvis hårda vindbyar finns stor risk för drivbildning, vilket kan innebära problem på vägarna, och avråder privatpersoner att ge sig ut med bil på vägarna i de drabbade områdena.

Under tisdagsförmiddagen inträffade flera trafikolyckor i Blekinge till följd av det besvärliga vädret. Vid 11-tiden inträffade en trafikolycka på Hasslövägen i Ronneby där en bil kanat ur en kurva.

– Det var på grund av halka. Här ute är det ganska grymt just nu. Det snöar och blåser och det är jättedålig sikt, säger Ronny Olsson, räddningstjänsten Ronneby.

Enligt räddningstjänsten var det två vuxna och två barn i bilen men de ska vara oskadda.

Olyckor i morgontrafiken

Redan strax efter halv åtta inträffade en kökrock på E22 vid Listerbyrondellen i Ronneby kommun där fyra bilar var inblandade. Enligt polisen ska tre personer vara inblandade och en person klagat på smärta i nacken.

En halvtimme senare inträffade en singelolycka på Österleden vid Oskarsvärn där en personbil körde av vägen. Där ska en person vara drabbad och föraren fick föras med ambulans till sjukhus.

– Det var en klassisk halkolycka, det är skridskobana på vägarna, säger Martin Hansson, räddningstjänsten Karlskrona.

Flaggskär inställd

I Blekinge län har ingen klass 1-varning utfärdats vad gäller snöfall men det finns risk för stråk med snöbyar under tisdagen.

– Ni har lite tur i Blekinge för även om det kommer att kunna dra in snöbyar så är vindriktningen sådan att det är värre längre norrut över landet, säger Åsa Rasmusen, SVT:s metereolog.

Däremot har SMHI utfärdat klass 1 varning för nedisning och kuling för södra Östersjön och vädret har ställt till det för skärgårdstrafiken i Karlskrona.

Flaggskär som kör till och från Sturkö, Tjurkö, Aspö, Hasslö och Trossö är på grund av det kalla och dåliga vädret inställt under morgonen.

Även flygen till och från Stockholm från Ronneby Airport har drabbats. Det tidigare morgonflyget var inställt och det är följdförseningar under förmiddagen. Flyget som skulle avgått 09.40 beräknas avgå en timme senare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.