En pojke föddes mitt på rastplatsen längs E22 – med assistans av trafikpoliser. Bilden har inget med händelsen att göra. Foto: SVT/Arkiv

Bebis föddes på rastplats längs E22 – med hjälp av trafikpoliser

Uppdaterad
Publicerad

Polisen genomförde en trafikkontroll på E22. Plötsligt körde en bil in på rastplatsen med en gravid kvinna. Kvinnan var på väg att föda och en kort stund senare föddes en pojke – med hjälp av tre trafikpoliser.

Trafikkontrollen hölls strax väster om Nättraby och var riktad mot yrkestrafik. Det var strax efter klockan 14 på fredagseftermiddagen som polispatrullen fick sällskap av gravida kvinnan.

– Det var häftigt på många vis, fantastiskt kul. Och jag är superimpad av kvinnan, säger Lars Svensson, en av trafikpoliserna i ett pressmeddelande.

Kvinnan och barnet fördes med ambulans till sjukhuset i Karlskrona och enligt uppgifter från platsen ska både mamma och son må bra.

– Han får gå före i kön för att testa polisyrket. Han är ju född in i rollen som blivande trafikpolis, säger Lars Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.