Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter sju månader i Djurgården IF är Jacob Bergström glad att få återvända till Listerklubben. Foto: Martin Axelsson Därth/SVT

Jacob Bergström om Mjällbycomebacken: ”Trygg miljö”

Publicerad

Efter ett halvår i Djurgården – med mindre speltid än han hoppats – återvänder anfallaren Jacob Bergström till Mjällby AIF.

– Jag älskar att spela framför Strandvallens publik.

Återkomsten kändes som en bra kompromiss för båda lagen, berättar Bergström.

– Jag har haft en väldigt bra tid här förr, så det känns bra att komma tillbaka till en trygg miljö, säger 28-åringen som nyss fått ner flyttlasset från huvudstaden till Listerlandet.

Inledde med förlust

I mitten av juli rapporterade media om att övergången var på väg och redan några dagar senare var Bergström tillbaka i Mjällbytröjan inför hemmamatchen mot IFK Norrköping, som slutade 0-2.

Det var i vintras som beskedet kom att Jacob Bergström lämnade Mjällby AIF för Djurgården IF. Men efter mindre speltid i Stockholmslaget än vad han hoppats på, återvänder nu den Blekingebördige anfallaren till Mjällby.

Möter gamla laget

Under måndagen står IK Sirius för motståndet i Uppsala. Därefter väntar hemmamatch mot just Djurgården.

– Det är speciellt, jag är inte en sådan person som kan stänga av känslorna. Men när de kommer till Strandvallen så ska de få smaka på det, säger Bergström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.