Foto: TT

Besked i dag: Lättade restriktioner för gymnasieelever

Uppdaterad
Publicerad

Gymnasieelever kan få undervisning på plats i skolan igen – delar av tiden. Det meddelade regeringen på en presskonferens under torsdagsmorgonen.

Under en presskonferens på torsdagsmorgonen meddelade regeringen att rekommendationerna om distansundervisning för gymnasieelever kommer lättas.

Gymnasieskolan ska fortsätta med distansundervisning till viss del, men även kunna vara på plats i skolan delar av tiden.

– Justeringen innebär att undervisningen i gymnasieskolan ska bedrivas som en kombination av distansundervisning och viss klassrumsundervisning. Dessa rekommendationer gäller till och med den första april, säger Anna Ekström, utbildningsminister.

Håkan Eriksson (S), ordförande för kunskapsnämnden i Karlskrona, beskriver beskedet som oväntat.

– Men någonstans måste vi ju komma tillbaka till den vanliga undervisningen. Och undervisning i klassrummet är såklart det bästa för eleverna, säger han.

Oklart om högstadiet

Hur undervisningen kommer se ut för högstadieelever i Blekinge är fortfarande oklart. Sedan två veckor tillbaka har högstadieelever i Blekinge haft distansundervisning.

Förra veckan meddelade Bengt Wittesjö, smittskyddsläkare på Region Blekinge, att beslutet om distansundervisning för elever i Blekinge förlängs eller inte beror på hur smittspridningen utvecklas.

Ett besked väntas under regionens presskonferens i eftermiddag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.