Restaurangen totalförstördes i branden. Nu läggs utredningen ner. Foto: SVT

Beskedet: Utredning efter restaurangbrand i Karlshamn läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

En anmälan om mordbrand upprättades efter att restaurangen Terrassen i Karlshamn totalförstördes i en brand för snart två veckor sen.

Nu meddelar polisen att utredningen läggs ner.

– Vi kommer ingenstans och har inga uppgifter att gå på, säger Thomas Johansson, polisens presstalesperson.

Det var på natten mot lördagen den 7 januari som en våldsam brand bröt ut i restaurangen. Flera boende i byggnaden fick lämna sina bostäder och restaurangen totalförstördes. 

Orsaken till branden var enligt polisen oklar, men en anmälan om mordbrand upprättades.

”Kommer ingenstans”

Nu, bara två veckor efter branden, meddelar polisen att utredningen läggs ner. Anledningen är att det inte finns några uppgifter som gör att någon kan misstänkas för brott, och att det därför saknas relevanta utredningsåtgärder att vidta.

– Vi kommer ingenstans. Vi har inga vittnesuppgifter att gå på och vi kunde inte genomföra någon teknisk undersökning på grund av rasrisk på brandplatsen, säger Thomas Johansson.

Skulle nya uppgifter framkomma kan ärendet återupptas.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ägaren Jwan Ali vill återuppbygga Restaurang Terrassen i Karlshamn, efter helgens förödande brand. Foto: Jerker Hagman/SVT

SVT träffade ägaren Jwan Ali efter branden – hör honom berätta i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.