Besöksförbud stärks på äldreboende i Ronneby. Foto: Pontus Lundahl / TT

Besöksförbudet skärps i Ronneby efter att regler kringgåtts

Publicerad

Besöksförbudet stärks på särskilda boenden i Ronneby. Nu råder förbud mot att besöka eller ta med äldre anhöriga ut från boendet.

Från och med torsdag råder förstärkt besöksförbud på kommunala särskilda boenden i Ronneby kommun på grund av coronaviruset. Det innebär att det är förbjudet att besöka eller ta med äldre anhöriga ut från boendet, skriver kommunen på sin hemsida.

Gäller tills vidare

Under onsdagen rapporterade Sydöstran om att anhöriga till boende på äldreboendet Vidablick i Ronneby rundade det rådande besöksförbudet. I stället för att hålla rekommenderat avstånd till sina anhöriga ska flera besökare ha pussat och kramat dem som vanligt när de träffats utomhus.

Beslutet är generellt. Den verksamhetsansvarige för ett boende får i det enskilda fallet medge undantag från förbudet om det finns särskilda omständigheter som motiverar ett undantag och om risken för spridning av coronaviruset är liten. Beslutet gäller tills vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.