Foto: TT

Beställde sexleksaker – till kompis mamma

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig man beställde sexleksaker i sin kompis mammas namn. Nu åtalas han för olovlig identitetsanvändning.

18-åringen var skyldig en jämnårig kille pengar, efter att de båda spelat onlinespel tillsammans. Det handlade om 300 kronor som kompisen via sin mamma begärde att få igen.

I förundersökningen mot den nu åtalade 18-åringen framgår att han haft en konversation via sms med kvinnan vars son han varit skyldig pengar. I sms:en har han skrivit att han inte tänker betala tillbaka pengarna och även skrivit: ”ska jag beställa hem saker till dig?”.

Några dagar senare fick kvinnan en faktura på 291 kronor hemskickad, med avi för hämtning av varor från ett företag som säljer sexleksaker.

Erkänner händelsen

18-åringen åtalas nu i Blekinge tingsrätt för att ha beställt sexleksaker hem till kvinnan i hennes namn. 18-åringen åtalas på två punkter: olovlig identitetsanvändning och oredligt förfarande.

Han erkänner händelsen, men menar att han gjorde det för att han var arg på kvinnans son och att han blivit hotad via Facebook. Han säger att sonen hotat att beställa hem pizza till honom och att det var därför han valde att beställa hem saker till hans mamma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.