Arkivbild. Foto: Mattias Landström

Bil totalförstörd efter brand på parkering i Svängsta

Uppdaterad
Publicerad

En personbil började brinna i Svängsta på onsdagskvällen och totalförstördes. Enligt räddningstjänsten blev även bilar som stod intill skadade.

Det var vid 18-tiden på onsdagskvällen som en bil började brinna på en parkering på Skyttevägen i Svängsta i Karlshamns kommun. Enligt polisen var bilen helt övertänd och inledningsvis fanns uppgifter om att det fanns risk att branden kunde sprida sig till andra bilar.

Räddningstjänsten fick snabbt kontroll på branden som kunde släckas. Men bilen totalförstördes och bilar intill ska även ha blivit skadade.

Inga personer ska ha skadats och vad som orsakat branden är i nuläget oklart.

Branden rubriceras som skadegörelse.

– Det kan ändå finnas misstankar om att det var en anlagd brand. Men bilbränder rubriceras som skadegörelse om det inte är flera bilar som brinner och om det har fått stor spridning, säger Jimmy Modin på polisens ledningscentral.

Enligt Sydöstran inträffade en bilbrand på samma adress i lördagskväll och att polisen misstänker att den kan ha varit anlagd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.