• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Jörgen Martinsson kommer att vara huvudperson i Marcus Birros nästkommande bokprojekt. Foto: SVT

Birros nya projekt: skriver bok om Mjällbyprofilen

Publicerad

Här är författaren och fotbollsälskaren Marcus Birros nästa boksatsning efter historien om Lasse Berghagen:

En naken skildring av minkchefen och tidigare klubbchefen Jörgen Martinssons liv.

– Jag är van att kliva ut i hetluften, säger han.

Marcus Birro – som just nu arbetar med att slutföra boken om sångaren och låtskrivaren Lasse Berghagen – har under den gångna säsongen också varit anlitad för att på olika plattformar stärka varumärket Mjällby AIF.

Det är under den tiden han blivit bekant med Jörgen Martinsson – tidigare frispråkig klubbchef i Mjällby och nu vd för Svensk Mink.

Boken är i planeringsstadiet, men kommer i första hand att beröra Martinssons tid i forbollsvärlden.

– Jag kan mycket mer om fotboll än om minkar. Men jag är intresserad av andra människors historier och livsresor och Jörgen har ju gjort en otroligt spännande resa, säger Marcus Birro. 

Har tackat ja

Inom kort ska Birro och Martinsson träffas för att göra planerna mer konkreta former.

– Jag har sagt till honom är att inte skygga så mycket för de jobbiga gränderna. De grejerna måste vi gå in om det ska bli en ärlig bok, säger Marcus Birro.

Jörgen Martinsson själv säger att idén från början var författarens, men att han efter flera samtal nu tackat ja till att berätta sin historia.

– Jag har aldrig varit särskilt rädd av mig och är van att kliva ut i hetluften.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.