Susanna Milikic och Therese Bergling vann damklassen i Karlshamns swimrun Foto: Ida Skyttberg

Karlshamn Swimrun avgjordes i sol bland klippor och hav

Uppdaterad
Publicerad

Karlshamns årliga swimrun avgjordes under lördagen i solen, med publik längs hav och land som hejade på de drygt 260 deltagarna.

Loppet gick av stapeln för femte gången, med ett års uppehåll, under de hårdare restriktionerna. I början av loppet var 135 lag anmälda med två personer i varje lag i Eriksberg utanför Karlshamn för swimrun 2XU Island Challenge, men några avbröt längs vägen. De andra deltagarna var ivrigt påhejade av åskådare i båtar och på land.

Patrik Mårtensson och Lars Ekman vann herrklassen, den första gången de tävlade ihop.

– Det gick bra, men värmen var rätt mäktig, sa paret.

Susanna Milikic och Therese Bergling vann damklassen och liksom herrarna var de en förstagångslag.

Stor publik

Det var en stor skara människor som tog emot vinnarna, men enligt Maria Larsson, som arrangerar tävlingen med sin sambo Jimmy Olofsson, hade målgången coronaanpassats.

– Vi har tagit vårt ansvar som arrangörer, men jag är säker på att de som tittar på tar sitt ansvar och tänker på avstånd och dylikt.

Se mer från tävlingen i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.