Foto: TT/SVT

Blåsig midsommar väntar Blekingeborna

Uppdaterad
Publicerad

De som planerar att sitta ut och äta midsommarmiddag kan förvänta sig att behöva hålla extra hårt i sillen och snapsen och kan behöva ta med sig en extra tröja. För det ser ut att bli en blåsig och kall midsommarafton i Blekinge även om solen kan spricka fram.

I ungefär en månad har det varit sol och högsommarvärme i Blekinge men lagom till midsommar sjunker temperaturen. Enligt SVT:s metereolog väntas det bli runt 15 grader och blåsigt.

– Det blir det inte speciellt varmt. I de västra delarna är det solsäkrast men det kommer att bli blåsigt och det kan ställa till det lite om man vill sitta ute och äta. Vill man sitta ute på kvällen kan man behöva ta med sig en extra tröja, säger Jannicke Geitskaret, SVT:s metereolog.

Kan bli sol

Det ser ändå ut som att solen ändå kan titta fram lagom till dansen kring midsommarstången.

– Det ser ut att kunna bli ganska bra fram på dagen. Under morgonen kan det passera lite regnskurar men sedan ser det ut att spricka upp, säger Jannicke Geitskaret.

Men den som tänkte fira midsommar i östra Blekinge kan för säkerhetsskull behöva ta med ett paraply.

– Det kan bli någon enstaka regnskur i öster på kvällen.

”Dålig tajming”

Har vädergudarna något emot midsommar?

– Det verkar ju som det. Vi har haft en månad med extremvärme och så kommer det här. Lite dålig tajming kanske, säger Jannicke Geitskaret.

För framåt nästa vecka ser det ut att bli varmare igen och redan på tisdag och onsdag kan det bli upp emot 25 grader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.