Barbro ”Lill-Babs” Svensson blev 80 år gammal. Foto: TT

Blekingearrangör om Lill-Babs: ”Det känns tomt”

Uppdaterad
Publicerad

Den 8 november 2014 gjorde Barbro ”Lill-Babs” Svensson sin sista egna show i Blekinge. Arrangör var Svenerik Olsson – som minns en varm och professionell artist som insisterade på att köra turnébilen själv.

Svenerik Olsson arbetade med två av Lill-Babs senare turnéer och arrangerade 2012 och 2014 flera av konserterna i Skåne, Blekinge och Småland. Under tisdagen kom beskedet att den folkkära artisten avlidit vid en ålder av 80 år.

– Det känns tomt och konstigt måste jag säga. Allt som skrivits om henne är helt sant. Hon var väldigt enkel att samarbeta med och en fantastisk människa som verkligen kunde förmedla känslor på scenen, säger Svenerik Olsson.

Hösten 2014 firade Lill-Babs 60 år som artist och gav sig ut på en jubileumsturné.

Den 8 november gjorde hon ett framträdande i Ronneby – det blev hennes sista i Blekinge.

– Föreställningen var en sammanfattning av hennes liv och karriär och innehöll många allvarliga delar. Och hon lyckades verkligen uttrycka allvar.

Körde turnébilen själv

Svenerik Olsson minns särskilt att det var Lill-Babs själv som krävde att få köra bilen mellan konserterna.

– Hennes tre musiker fick sitta i baksätet. Det var ju en lite udda grej.

Till sommaren planerade konsertarrangören Enduo ännu en show med 80-åringen.

Men efter att artisten nyligen insjuknade lades planerna på is.

– Det känns konstigt. De som personifierade nöjesbranschen för min generation försvinner en efter en. Sten-Åke Cederhök, Gösta Ekman, Jerry Williams, Hasse Alfredson...och nu Lill-Babs. Det lämnar en med en känsla av tomhet, säger Svenerik Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.