Foto: Johan Nilsson/TT

Blekingepolis nära att skjuta hantverkare

Uppdaterad
Publicerad

Ett så kallat vådaskott avlossades i ett vapenrum hos Blekingepolisen. Det oavsiktliga skottet gick igenom en vägg och var nära att träffa en hantverkare på andra sidan väggen. Polismyndigheten anmäler nu själva händelsen till Arbetsmiljöverket.

Händelsen anmäldes i förra veckan efter att skottet avlossats i ett vapenrum med förstärkningsvapen. Det hände i samband med att vapnet skulle tömmas på skott inför ett arbetspass.

Vådaskottet gick genom en vägg och var nära att träffa en hantverkare på andra sidan väggen, enligt den anmälan som polismyndigheten lämnat in till Arbetsmiljöverket.

Förutom polisen som hade vapnet var det två andra personer i vapenrummet. Samtliga fick ont i sina öron och fick efter händelsen kontakta sjukvården för att få information om hur de ska bullervila sina öron.

Varken hörselskydd eller den avsedda lådan för patroner användes vid tillfället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.