Ann-Louise Trulsson, vikarierande kyrkoherde i stadsförsamlingen i Karlskrona. Foto: SVT

Blekinges kyrkor höll tyst minut efter dödsskjutning av polis

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen hölls en tyst minut i Blekinges kyrkor för att hedra anhöriga och kollegor till den polis som i tjänsten sköts till döds i Göteborg i natt.

– Vi kommer även koppla dagens själaringning till den här personen, säger Ann-Louise Trulsson, vikarierande kyrkoherde i stadsförsamlingen i Karlskrona.

Klockan 12 på torsdagen hölls en tyst minut i Blekinges kyrkor efter händelserna i Göteborg i natt, där en polis i tjänst sköts till döds.

Ann-Louise Trulsson, som är vikarierande kyrkoherde i stadsförsamlingen i Karlskrona, höll i den tysta stunden i Fredrikskyrkan.

Polis död efter skottlossning i Biskopsgården

– Vi blev under förmiddagen kontaktade av vår kontraktsprost som uppmanade oss alla att hålla en tyst minut i och med tolvslaget. Jag tycker det är ett bra ställningstagande, att vi som kyrka tar ställning för lag och ordning, säger Ann-Louise Trulsson till SVT Nyheter Blekinge.

”Omtanke om anhöriga”

Den tysta minuten hölls efter den ordinarie klockringningen, den så kallade själaringningen, som hålls för avlidna personer klockan 12.

– Man kan då även koppla själaringningen till detta. Det kommer jag att göra sedan när jag inleder den tysta minuten. Vi sympatiserar och har omtanke med anhöriga och berörda, arbetskamrater och andra, säger Ann-Louise Trulsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polis död efter skottlossning i Biskopsgården

Mer i ämnet