Peter Lilja, regiondirektör i Blekinge Foto: SVT/Diba Dehnad

Blekinges regiondirektör Peter Lilja slutar – efter 13 år

Uppdaterad
Publicerad

Peter Lilja, som varit regiondirektör sedan februari 2011, lämnar nu sin tjänst.

Region Blekinge inleder nu rekryteringen av en ny regiondirektör.

– Närmare 13 år är en lång tid, inte minst på en tjänst som denna. Jag har haft privilegiet att få leda en organisation med många verksamheter och medarbetare, vars insatser betyder väldigt mycket för Blekinge och dess invånare, säger Peter Lilja i ett pressmeddelande.

Under sina år som Region Blekinges högsta chef har han bland annat varit med om sammanslagningen av före detta Landstinget Blekinge och dåvarande Region Blekinge, och att leda organisationen under den påfrestande coronapandemin.

Rekrytering inleds

Peter Lilja innehar rollen tills att en efterträdare är utsedd. Region Blekinge inleder nu rekryteringen av en ny regiondirektör.

– Med den erfarenhet han har är han mycket betydelsefull, inte minst i det skede vi befinner oss nu, med en ny politisk ledning, säger Robert Lindén (SD), regionstyrelsens ordförande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.