Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sylvia Asklöf Fortell (th) kände Inga-Lena Fischer (tv) i 25 år. Igår fick Sylvia besked om att hennes vän hade gått bort. Foto: SVT

BLT-profilen Inga-Lena Fischer död: ”Många starka minnen ihop”

Uppdaterad
Publicerad

Före detta politiska chefredaktören Inga-Lena Fischer från Karlskrona har gått bort 75 år gammal, rapporterar BLT.

I drygt 20 år var Inga-Lena Fischer ledarskribent och politisk chefredaktör på Blekinge Läns Tidning. Innan dess var hon reporter, redigerare och chef. Enligt BLT började hon där som 18-åring 1966.

Efter pensionen tog hon 2017 klivet in i politiken och blev vice ordförande för Liberalerna i Blekinge. För SVT berättade hon då om sitt engagemang för länet.

– Jag har rötter i Karlshamn, och bor i Karlskrona. Så jag har halva hjärtat i västra Blekinge och halva i östra kan man säga.

Känns tumultartat

Sylvia Asklöf Fortell är politisk chefsredaktör på BLT och har känt Inga-Lena Fischer sedan 1999. I går nåddes hon av beskedet att hennes vän och före detta kollega hade gått bort.

– Det kändes tumultartat när jag fick besked att hon gick bort i går. Jag fick ta en sekund att andas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.