Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Aron Nilsson har ansvarat för Fridlevstadbocken i ett decennium. Årets upplaga ska bli färdig i helgen. Foto: Erik Lundmark/SVT

Bockbyggare i Fridlevstad söker hjälp – ska bli klara i helgen

Publicerad

Årets traditionsenliga Fridlevstadbock är nästan klar. Men att bygga den är slitigt – och nu efterlyser bockbyggarna hjälp i helgen.

– Kan man inte använda händerna kan man komma hit och skoja lite, säger Aron Nilsson, bockbyggare.

Årets bock blir i ungefär samma storlek som fjolårets, alltså hela sju meter upp till hornen. Det är visserligen inte ens hälften så stort som den blev 2015, då den till och med blev större än själva Gävlebocken.

– Men det blir otroligt mycket jobb, och det går inte riktigt när man har småbarn har vi insett. Men om några år så, säger Aron Nilsson.

Förra helgen var det Aron och hans kompis som jobbade på bocken. Nu hoppas de att fler ska sluta upp på lördag.

– Alla som vill får komma förbi. Till gården mittemot macken i Fridlevstad. Så har vi det trevligt, och kanske till och med tänder på grillen, säger han.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.