Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jan-Erik Andersson menar att det märks på vattenförbrukningen efter att fler har flyttat ut till Trummenäs senaste tiden. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Boende på Trummenäs måste vattna mindre: ”Får man respektera”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan värmen kom har det gått åt mer vatten i Karlskrona kommun, men de boende på Trummenäs har ett större uttag än vanligt. Nu har kommunen gått ut med en varning om att införa bevattningsregler – om förbrukningen inte minskar.

Den höga vattenförbrukningen gör att en del av i området har fått problem med att få vattnet att räcka till exempelvis dricksvatten, matlagning och hygien.

– Under midsommarhelgen, när många sommarboende kom ut här, märkte man att trycket sjönk i kranen, säger Jan-Erik Andersson, boende på Trummenäs.

Bevattning av gräsmattor

Karlskrona kommun misstänker att det är bevattning av gräsmattor som är boven i dramat.

– Eftersom det är nybyggnation här i området är det många som vattnar sina nysådda gräsmattor bland annat, säger Ann-Helene Andersson, som bott på Trummenäs i tjugo år.

Hör mer av de boende i området i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.