Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Niklas Carlsson är projektledare för Expo Karlskrona och Expo25. Foto: Sigrid Hallqvist/SVT

Bomässa placeras till havs: ”Vi bjuder in hela världen till Karlskrona”

Uppdaterad
Publicerad

Navet för bomässan 2025 i Karlskrona förläggs till Borgmästarefjärden. En passande plats med tanke på boendeutvecklingen nära havet.

Bomässan kommer att ske sensommaren 2025 och valet av Borgmästarefjärden är ingen slump.

– Vi har valt den här gången att utgå ifrån vattnet. Vi vill ha en mässa som tar sitt avstamp där och då tänker vi flytande utställningspaviljonger, flytande scener, mycket aktivitet på vattnet. Att vi använder vattnet som en arena, säger Niklas Carlsson, projektledare på Karlskrona kommun.

Arbetet igång

Sedan en tid är arbetet med Expo Karlskrona i gång, ett samarbete mellan Karlskrona kommun, Blekinge tekniska högskola och ett 20-tal olika företag och organisationer med fokus på bland annat ökad befolkningstillväxt i kommunen.

Mässan 2025 blir finalen för det projektet.

– Som karlskronabo så kommer man märka att det kommer hända mycket här. Det kommer att vara mycket aktiviteter. Vi vill ju få mer fart på den hållbara byggnationen. Vi har ju Pottholmen, där byggs det ju mycket. Vi har Saltö, där finns det mycket planer på byggnation också, säger Niklas Carlsson.

Se mer av planerna, bland annat gångbroarna mellan öarna, i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Blekinge
Mer Nyheter