Thomas Deutgen var den som budade hem fläkten för 1500 kronor. Här tillsammans med anställde Mikael Andersson. Foto: Privat

Bortglömd fläkt såldes för 1500 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Sommarens värmebölja har gjort bordsfläkten till en av de mest eftertraktade varorna. I Nättraby hittades en gammal på lagret som auktionerades ut och såldes för 1500 kronor – en summa som skänks bort till välgörenhet.

Fläkten hade stått bortglömd på lagret i en ”halva priset”-låda och var nedsatt till 75 kronor. I flera år har ingen velat köpa den från bensinmacken i Nättraby utanför Karlskrona.

– Jag var och letade på lagret efter en annan grej och hittade då fläkten allra längst in. Den har vi försökt sälja i många år, säger Joakim Karlsson, som äger bensinmacken som nu auktionerat ut fläkten.

Eftersom fläktar visat sig vara en ytterst populär vara i den nu stekheta sommaren, så bestämde de sig för att den inte skulle förbli liggandes på lagret.

– Folk ringer ju och frågar efter fläktar hela tiden. Så vi kom på att vi gör en rolig grej av det – vi gör en auktion för att sedan skänka pengarna till förmån för någon förening, säger Joakim Karlsson.

Skänker till Stödkassen

Sagt och gjort – information om fläkten till försäljning las ut i sociala medier och snabbt började folk buda. Slutpriset blev hela 1500 kronor som nu skänks till den lokala föreningen Stödkassen.

– Det var ändamålet som gjorde att det kom in så mycket pengar.

Du tror inte att folk är desperata i värmen?

– Kanske det också. Men mycket var nog för att det gick till en bra sak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.