I Blekinge har bostadsrättspriserna sjunkit med 25 procent de senaste tre månaderna, vilket är mest i hela landet. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Bostadsrättspriserna i Blekinge sjunker mest i landet

Uppdaterad
Publicerad

I Blekinge har bostadsrättspriserna sjunkit med 25 procent de senaste tre månaderna, vilket är mest i hela landet. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som analyserats av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

För Sverige i stort visar motsvarande siffror en nedgång på två procent för bostadsrätter.

Stigande räntor

Enligt fastighetsmäklaren Tobias Nordling upplevs störst osäkerhet på marknaden av bostadsrätter, medan villapriserna ligger mer stabilt. Där ses en nedgång med fyra procent i Blekinge de senaste tre månaderna.

– Stigande räntor och de höga elpriserna har gjort spekulanterna mer avvaktande och det märks tydligt att tempot på bostadsmarknaden har sjunkit den senaste tiden, säger Tobias Nordling i ett pressmeddelande.

Från september till november i år såldes 150 bostadsrätter i Blekinge, vilket är 26 procent färre jämfört med samma period förra året. Antalet sålda villor var 236, vilket är en nedgång med 31 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.