Mathias Andersson och Ola Andersson är produktionschefer på postterminalen i Karlskrona och ser att näthandeln har ökat i år jämfört med förra året.

Bråda dagar på posten inför jul – får 3500 paket om dagen

Uppdaterad
Publicerad

På postterminalen i Karlskrona arbetas det just nu för fullt med att hinna få ut alla paket innan julafton. Enligt Postnord har ännu fler handlat på nätet i år och antalet försändelser har ökat med ungefär 20 procent jämfört med förra julen.

Förra året handlades var tredje julklapp på nätet enligt Postnord och i år räknar bolaget att näthandeln kommer att öka ännu mer inför jul.

– Det är mycket mer i år. Vi får ungefär 3500 paket om dagen under julperioden, säger Mathias Andersson, produktionschef Postnord.

Efter förra årets postkaos har Postnord totalt i landet bemannat upp med 3000 extra anställda, har krokat upp 140 nya ombud och anlitat 40 tillfälliga ombud. Bolaget har även öppnat två nya paketterminaler, i Örebro och Växjö, samt startat en ny terminal i Danmark som ska avlasta södra Sverige.

– Det är väldigt mycket denna veckan fram till julafton eftersom allt ska ut, då ska det vara rena golv här, säger Mathias Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.