Röken ligger tät över närliggande bostadsområden Foto: Tove Tikkanen JönnVisa alla (4)
Visa alla (4)

Ett hundratal bilar brann på bilskrot

Uppdaterad
Publicerad

Det brann kraftigt på en bilskrot i Norra Hässlegården i Karlskrona på torsdagen. Under dagen har människor i området uppmanats att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Först på kvällen blåstes faran över.

Det var ett hundratal ihoppressade bilvrak som brann kraftigt vid bilskroten. Strax efter klockan 11 var branden under kontroll och förhindrades från att sprida sig vidare.

Däremot brann bilarna med öppna lågor länge och vid 19-tiden brann de fortfarande.

– Det har sett likadant ut i flera timmar nu. Det är fantastiskt mycket bränsle i den här högen med pressade bilvrak, säger insatsledare Kent Hoff vid räddningstjänsten.

Personal under natten

Kraftig rökbildning gjorde att alla i området uppmanades gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Vid 18-tiden kunde folk gå ut igen men räddningstjänsten uppmanade ändå till försiktighet.

Vid 21-tiden på kvällen var branden så när som på släckt.

– Det är ganska lugnt just nu men om de struntar i att spruta vatten så brinner det här och var. Vi kommer att ha personal kvar minst under första halvan av natten, säger Kent Hoff.

Inget misstänkt brott

Larmet kom klockan 10.13. Tennvägen som leder till platsen spärrades av.

– Inledningsvis misstänker vi inget brott. Det verkar som att branden har orsakats av någon typ av press. Vi behöver arbeta mer med informationsinhämtning på platsen, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisen.

Kraftig rökutveckling efter bilskrotsbranden i Blekinge Foto: Tove Tikkanen Jönn

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer