Extra bevakning sätts nu in vid Jändelskolan i Jämjö. Anledningen är rykten om ungdomar som planerar att elda vid skolan. Foto: SVT

Brandhot mot skola i Jämjö – extra bevakning sätts in

Uppdaterad
Publicerad

Extra bevakning sätts nu in vid Jändelskolan i Jämjö. Anledningen är rykten om ungdomar som planerar att elda vid skolan.

– Vi tar det på allvar, säger Claes Niklasson på Räddningstjänsten i östra Blekinge.

Under torsdagen fick räddningstjänsten information om rykten att ungdomar planerade att anlägga bränder vid Jändelskolan i Jämjö. Skolan är under ombyggnad och mycket brännbart material finns på skolgården.

– Vi tar ryktena på allvar, så pass att vi nu vidtar åtgärder, säger Claes Niklasson.

De närmaste dagarna kommer skolan ha extra bevakning med anledning av ryktena.

– Vi för nu en dialog med skolan och byggföretaget, hur man kan se till att det inte finns något brännbart intill fasader. Sen handlar det om en ökad bevakning i stort. Väktare kommer titta till skolan, men även polis och skolpersonal är informerade att hålla koll, säger Claes Niklasson.

Toalettbrand polisanmäldes

Enligt skolans rektor Helen Sollin är det på sociala medier som brandplanerna avslöjades.

– Jag blir bekymrad och ledsen över det här, säger hon.

Polisen kopplades tidigare i veckan in på ett ärende på högstadiet, efter att en elev hade eldat på en av skolans toaletter.

Skolan polisanmälde händelsen som nu rubriceras som försök till grov mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.