Foto: Peter Eilertsen/TT

Branschen sysselsätter 39 nationaliteter

Uppdaterad
Publicerad

De tre främsta arbetsgivarna anställer mycket internationell arbetskraft.

I en undersökning av Game City så visar det sig att de tre främsta arbetsgivarna, Ubisoft Massice, King och Tarsier Studios, anställer en hög andel internationell arbetskraft. Företagen som är de största inom spelbranschen i södra Sverige förlitar sig mycket på invandrande arbetskraft.

De uppger att 32 procent av styrkan är icke svensk. Företagarna säger själv att det krävs spetskompetens och en bred kunskap om spelutveckling för att arbeta inom branschen.

Nationaliteter

Argentina Australien Österrike Vitryssland Brasilien Bulgarien Kanada Kina Kroatien Danmark Finland Frankrike Tyskland Ungern Iran Irland Italien Lettland Litauen Mexico Nederländerna Nya Zeeland Pakistan Filippinerna Polen Portugal Rumänien Ryssland Serbien Slovakien Sydafrika Sverige Schweiz Thailand Turkiet Ukraina USA Storbritannien Uzbekistan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gaming

Mer i ämnet