I ett brev till berörda chefer och direktörer varnar nu vårdpersonalen på avdelning 47 på Blekingesjukhuset i Karlskrona om att den ohållbara arbetssituationen kan leda till att fler väljer att säga upp sig. Foto: Arkiv/Cajsa Bengtsson

Nytt larm från Blekingesjukhuset: ”Ohållbar situation”

Publicerad

Nu kommer ytterligare larm om en ohållbar arbetsmiljö på Blekingesjukhuset. På thoraxavdelning 47 i Karlskrona har situationen gjort att flera har sagt upp sig.

– Vi har fått nog, säger Marina Svensson, sjuksköterska.

Enligt Marina Svensson, sjuksköterska på thoraxavdelningen 47, förvärrades arbetsmiljön när en av de medicinska avdelningarna lades ner. Vårdplatserna fördelades då på de andra avdelningarna.

– Det finns ingen tid att prata med patienterna och dess anhöriga eller svara på deras frågor, säger Marina Svensson.

Vårdpersonalen på avdelningen har nu skickat ett brev till verksamhetscheferna samt direktörerna Kjell Ivarsson och Peter Lilja. Förhoppningen är att få till en långsiktig lösning.

– Annars lär fler säga upp sig, säger Marina Svensson.

Hör henne berätta mer om brevet i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.