En stor polisinsats ägde under påskhelgen rum i Karlskrona efter ett misstänkt våldsbrott. Nu konstaterar polisen att inget tyder på att något brott begåtts. Foto: Johan Nilsson / TTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Utredning om attack mot polisfamilj läggs ner: ”Uppgifterna stämmer inte”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen går inte vidare med uppgifterna om att en anhörig till en polis knivattackerades av maskerade män under påskhelgen. Nu visar det sig att uppgifterna inte stämmer och ärendet skrivs därför av.

Det var under långfredagens kväll som en händelse orsakade ett omfattande polispådrag utanför Karlskrona. Det rubricerades då som en ”särskild händelse” och enligt uppgifter till SVT Nyheter Blekinge handlade det om att en person uppgav att hon blivit knivattackerad av maskerade personer.

Personen är en anhörig till en polis och det misstänkta brottet uppgavs ha kopplingar till polismannens arbete. Personens bil skulle också ha hittats sönderslagen i anslutning till den misstänkta brottsplatsen.

Polisen undersökte en bil på den misstänkte brottsplatsen. Foto: Johan Nilsson / TT

Polisen gick under tisdagen ut med att påskhelgens misstänkta angrepp på en anhörig till en polisman i Karlskrona inte längre utreds som ett brott och att man beslutat att lägga ner förundersökningen.

Omfattande utredningsarbete

”Efter ett omfattande utredningsarbete gör polisen en samlad bedömning att inget brott har begåtts”, skriver Blekingepolisen på sin hemsida.

– Vi kan inte ge några mer kommentarer än att det är en samlad bedömning som gjort att det inte längre finns någon brottsmisstanke, säger Katarina Rusin på polisens pressavdelning.

Har det inte skett någon attack?

– Det har visat sig att de initiala uppgifter vi fick inte stämde. Jag kan tyvärr inte säga mer än så.

Finns det någon annan misstanke om brott efter det som har framkommit?

– Nej, just nu finns det ingen annan misstanke om brott.

Efter larmet om händelsen spärrades en misstänkt brottsplats av och polisen sökte också spår med hjälp av hundpatrull. Även rättsläkare har gjort ett utlåtande och Nationellt forensiskt centrum har analyserat olika fynd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer