BTH i yppersta världseliten

Publicerad

Blekinge Tekniska Högskola, BTH, rankas som nummer 5 i världen inom systemoch programvaru­teknik i en artikel som publiceras i ?Journal of Systems and Software? inom kort.

På den individuella rankinglistan återfinns högskolans professor Claes Wohlin för fjärde gången bland de femton mest publicerade forskarna i världen inom området.

BTH har avancerat i rankingen bland de femton bästa universiteten som publiceras årligen av tidskriften ?Journal of Systems and Software?.

BTH återfinns på femte plats i världen för perioden 2003-2007 och sjätte plats för perioden 2004-2008.

BTH är på andra plats i Europa och etta i Sverige för båda perioderna. Listorna baseras på publikationer i sju tidskrifter i området under två femårsperioder, 2003-2007 och 2004-2008.

Utöver rankingen av BTH återfinns professor Claes Wohlin på nionde plats på den individuella rankinglistan för perioden 2003-2007.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer