En butik i Ronneby utsattes på tisdagen för rån. Foto: Johan Nilsson /TT

Butik i Ronneby utsatt för rån

Uppdaterad
Publicerad

En butik i Ronneby utsattes för rån på tisdagseftermiddagen. Två personer fick med sig varor och lämnade platsen med bil.

Det var vid 15-tiden på tisdagen som rånet inträffade. Två personer, en man och en kvinna, gick in på en leksaksaffär i Ronneby och stal varor.

Försökte stoppa

När de var på väg därifrån försökte butikspersonal stoppa dem.

– Det blir tumult när gärningspersonerna sätter sig i bilen och kör iväg. En butiksanställd som försökte ta tillbaka godset faller då till marken. På grund av det så kallade motvärnsfallet rubriceras brottet som rån eftersom gärningspersonerna hindrar de rättmätiga ägarna att ta tillbaka varorna, säger Magnus Hansson, som är inre befäl på polisen i Karlskrona.

Efterlyser vittnen

Nu efterlyser polisen fler vittnen till händelsen och vädjar till alla som sett något att höra av sig.

– Vi har genomfört vittnesförhör och har en del att gå på som pekar åt ett visst håll men vi är tacksamma för mer information. Det är två medelålders personer som körde en röd kombibil och de kan ha varit synliga i andra butiker i närheten, säger Magnus Hansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.