Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hafiz Noumans butik i Kallinge blev igår kväll rånad för andra gången på kort tid. Nu är han rädd att det ska hända ännu en gång. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Butiksägaren: ”Vi känner oss väldigt rädda”

Publicerad

Butiksägaren Hafiz Nouman känner sig rädd efter att hans bensinmack rånades under söndagskvällen. Det är andra gången på kort tid som de drabbas.

– Rånaren hade en pistol och var helt maskerad, berättar Hafiz Nouman.

Hafiz Nouman var själv inte på plats vid bensinmacken i Kallinge när rånet inträffade. Det var hans vän som utsattes och i dag vågade han inte komma till arbetet.

– Vi är båda väldigt rädda och oroliga, säger Hafiz Nouman.

Det är andra gången på kort tid som butiken utsätts för rån. Sedan förra gången har de satt upp fler övervakningskameror.

– Vi vet inte vad mer vi kan göra, säger Hafiz Nouman.

Rånförsök mot matvarubutik

Bara elva minuter före rånet på bensinmacken utsattes även butiken Stora Coop inne i Ronneby – men då stannade det vid ett rånförsök, då gärningspersonen inte lyckades få med sig något.

– Det kom in en väl maskerad person med svarta kläder och täckt ansikte. Jag hann tänka det värsta när jag fick samtalet, men nu gick det ju bra, säger butikschef Niklas Holmkvist till SVT Nyheter Blekinge.

Hör mer från butikerna i klippet ovan

Niklas Holmkvist, butikschef på Stora Coop i Ronneby berättar om rånförsöket hans personal utsattes för på söndagskvällen. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.