Mannen har vid flera tillfällen blottat sig för personer i Karlshamn. Bilden till höger är från ett tidigare tillfälle. Foto: SVT/Polisen

Byblottare i Karlshamn döms på nytt – visade rumpan för skolflickor

Publicerad

Mannen, som är i 50-årsåldern, har tidigare dömts för att vid flera tillfällen ha blottat sig för personer i Karlshamn. Nu döms han igen för att bland annat ha visat underlivet för två skolflickor.

De drabbade berättar i förhör hur mannen kom cyklande – och plötsligt drog ner byxorna och blottade sig.

En av de beskriver hur han utsattes när han var ute och körde bil.

– Då cyklade han ut rakt framför mig. Jag stannade och tutade, varpå mannen ställde sig upp på pedalerna och drog ned byxorna och visade hela rumpan, säger målsäganden i förhör.

Vid ett tillfälle ska mannen även ha blottat sig för två skolflickor, genom att dra ner byxorna, jucka mot sin cykel och stöna.

”Hela Karlshamn har sett min rumpa”

I polisförhör säger mannen att han nekar till brott.

– Hela Karlshamn har sett min rumpa, och det är de jävla byxornas fel som inte stannar uppe. I och med att jag cyklar så dras de ned, och jag kan göra det på rättegången också för att visa hur det ser ut, säger han.

Rättegången hölls i mannens frånvaro och nu döms han till 100 dagsböter för sex fall av ofredanden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.