Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Centerpartiet vill inte ingå i Ronnebys nya styre med det kritiserade kommunalrådet Roger Fredriksson (M). Foto: Henrik Friberg

C tackar nej till nya styret: ”Inte när Roger är kvar”

Publicerad

Centerpartiet har fått frågan om att ingå i Ronnebys nya styre med Socialdemokraterna och Moderaterna. Men tackar nej för att det kritiserade kommunalrådet Roger Fredriksson (M) får sitta kvar.

Efter SVT:s granskning av kommunalrådet Roger Fredriksson (M) krävde de övriga samarbetspartierna hans avgång. Men i stället för att lämna sin post förhandlade Fredriksson fram ett nytt styre – tillsammans med Socialdemokraterna.

Det nya styret behöver ett mandat till för att få majoritet och frågan gick till Centerpartiet, som väljer att tacka nej.

SVT granskar Roger Fredriksson (M)

– Vi tycker det är felaktigt att delta i den sammanslutningen när Roger är kvar i en så ledande position, säger Kenneth Michaelsson (C), gruppledare.

Han menar att kommunalrådets agerande har skadat Ronnebys anseende och är även kritisk till att det nya styret kommer ha två heltidsarvoderade kommunalråd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Roger Fredriksson (M)

Mer i ämnet