Bert Lock, ägare på Långasjönäs camping i Asarum. Foto: SVT

Campingägaren: ”Ledsamt och emotionellt”

Publicerad

Den man som omkom i husvagnsbranden under tisdagsmorgonen var långtidsgäst på campingen i Asarum. Campingägaren Bert Lock väcktes av nyheten om branden tidigt under natten.

– Det är väldigt ledsamt och emotionellt, säger han.

Mannen bodde i en husvagn vid Långasjönäs camping i Asarum. Där hade han varit en långtidsgäst, när husvagnen under natten av okänd anledning började brinna.

– Han var väldigt snäll och omtyckt av våra andra säsongsgäster. Och jag tror att det var det bästa som hänt honom att han fick bo här på campingen, säger Bert Lock, campingägare.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning för att söka svar på vad som orsakade branden.

– Det känns väldigt konstigt. På fredag är det midsommar och vi är fullbokade, samtidigt som det här har hänt. Men så är väl livet, ibland händer bra saker och ibland händer sådana här hemska saker. Jag hoppas jag aldrig behöver uppleva något sånt här igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.