Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det känns kul att få fira med hela släkten igen, säger Nellie Karlsson. Foto: William Juhlin/SVT

Här laddar campinggästerna för midsommarfirande

Uppdaterad
Publicerad

I solskenet på Ronneby havscamping var det äntligen dags för ett traditionellt midsommarfirande efter två år präglat av pandemi och restriktioner.

Vid lunchtid på midsommaraftonen samlades ett gäng campinggäster, både vuxna och barn, för att förbereda årets midsommarfirande. En viktig del i det var att klä midsommarstången.

Felicia Svensson var ett av flera barn som pyntade midsommarstången, men enligt henne var det någonting annat som är höjdpunkten på dagen.

– Det bästa med midsommar är att man får dansa och sjunga, säger hon.

”Känns jättekul”

Senaste två åren har midsommarfiranden runt om i landet inte kunnat genomföras som vanligt av pandemiska skäl. Men i år är sången och dansen runt midsommarstången tillbaka.

Nellie Karlsson från Göteborg är en av många som har längtat efter att få fira midsommar med hela släkten.

– Det känns jättekul. Det har ju varit flera år nu när man fått vara en lite mindre grupp människor, så det känns kul att få fira med hela släkten igen, säger hon.

Se förberedelserna inför midsommarfirandet i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.