Foto: Henrik Friberg/SVT

Cancersjuke Bengts sista dröm – hjälpa Mjällby till Superettan

Uppdaterad
Publicerad

För cancersjuke Bengt Olofsson, 71, i Ronneby är Mjällby AIF den bästa medicinen i kampen mot sjukdomen. – Jag vill att min aska ska spridas vid Strandvallen när jag dör, säger han.

Bengt Olofsson, 71, älskar Mjällby AIF över allt annat. Under säsongen älskar han laget mer än sin fru, berättar han, men hon har gett honom tillåtelse till det.

Kärleken väcktes för åtta år sedan när han körde sin son och en kompis till en Mjällbymatch och sedan dess har han sett alla matcher han har kunnat. 

– Det är det finaste laget i Sverige. Jag är född i Sölvesborg, uppväxt i Bromölla, jag har farit runt halva jorden och så hamnade jag precis rätt här, säger Bengt Olofsson.

TV: Cancersjuke Bengt älskar Mjällby AIF – se det vilda kvalfirandet på Strandvallen

Under matcherna ger han allt – trots att han nu lider av obotlig levercancer som han tackat nej till behandling för. 

Till Mjällbys sista kvalmatch mot Örgryte IS, som också kan vara hans egen sista Mjällbymatch, ska han med till varje pris.

– Om de så ska bära mig på bår in på bussen, så ska jag jävlar med till Göteborg!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.