Johan Jansson, som har illustrerat boken, och författaren Caroline Blomqvists tar emot den första leveransen av deras nytryckta bok. Foto: SVT

Carolines författardröm blev verklighet – med barnbok om pandemin

Publicerad

Caroline Blomqvist har skrivit en barnbok där pandemin är ständigt närvarande, men som handlar om att hitta guldkornen i vardagen. Det är också pandemin som möjliggjort hennes bokdebut, tid åt reflektion fick henne att bestämma sig.

Under coronapandemin har Karlshamsbon Caroline Blomqvist förverkligat sin författardröm. Hon menar att det var pandemin som fick henne att påbörja bokprojektet. 

– Jag tror inte jag hade tagit mig tiden annars. Nu har jag reflekterat och jag vill följa åtminstone en dröm.

Dottern har inspirerat

Boken är skriven för barn i skolåldern och handlar om vardagen under corona. Dottern Sigrid har varit inspiration till boken och Sigrid har haft sista ordet om vad som ska med i boken och vad som ska bort.

Pandemin löper som en röd tråd genom boken, Johan Jansson som skapat illustrationerna har tänkt på detaljerna som utmärker coronavardagen. 

– Det blir ganska tråkiga bilder om alla ska stå meter ifrån varandra, men i klassrummet har vi lagt in handsprit på borden och barnen sitter själva i sina bänkar, säger Johan Jansson.

Hitta guldkorn

Duon bakom boken hoppas att den ska bidra till skratt i en annorlunda vardag. 

– Man måste kunna hitta de små guldkornen och kunna skratta och hitta glädje, säger Caroline Blomqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.