Foto: SVT

Fokus i nya mordförhör – diskuterade människokroppen timmar före försvinnandet

Uppdaterad
Publicerad

Enligt åklagaren har misstankarna stärkts mot de två häktade männen i mordutredningen i Karlskrona.

Nya uppgifter visar att de båda misstänkta hade ett chattsamtal om människokroppens anatomi – samma dag som 57-åringen försvann. Uppgifter som de båda misstänkta ska ha pressats på i förhör.

Ännu saknas spår efter den 57-åring i Karlskrona som varit försvunnen sedan i juli – och åklagaren grundar misstankarna mot de båda männen, 21 och 22 år gamla, på en kedja av indicier.

Bland annat har polisens utredare gått igenom datortrafik mellan de misstänkta och där fastnat för flera detaljer i kommunikationen mellan de häktade männen.

Styckmord i Karlskrona

Inför dagens häktningsförhandlingar avslöjade åklagare Anna Johansson att misstankarna stärkts i ärendet och enligt vad SVT Nyheter Blekinge erfar handlar det bland annat om en chattkonversation om människokroppens anatomi som väckt utredarnas intresse. Detta ska de misstänkta ha pressats på i förhör.

Vill inte kommentera

22-åringens försvarare, Eric Widner, bekräftar att det ställts frågor i förhör om den aktuella chatten.

– Min klient har i förhör gett en naturlig förklaring till vad som diskuterats där. I övrigt har jag inga kommentarer om vad som presenterats för oss, säger han.

21-åringens försvarare, Karl Hamstedt, vill inte kommentera SVT:s uppgifter.

– Sådana detaljer kan jag tyvärr inte kommentera, säger han.

Ytterligare bevisning

Chatten om människokroppen är en ny pusselbit för polisen som också tidigare i utredningen ställt frågor om männens datortrafik. Det har bland annat handlat om inköp av silvertejp och sökningar om mordtips på nätet.

Det förklarades då med en av de misstänktas särskilda intresse för true crime-serier.

SVT Nyheter Blekinge har sökt åklagaren Anna Johansson för en kommentar. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet